Dina bokmärken

Wartales

Alternativa namn:

Wartales är ett modernt turbaserat strategispel. Det är lite ovanligt att se bra grafik i ett spel av den här genren. Av någon anledning försöker utvecklarna av sådana spel oftast imitera klassikerna och offra kvaliteten på grafiken så att spelet får ett klassiskt utseende. Det är trevligt att se att det finns företag som skapar något eget, och inte försöker återskapa tredje hjältar på ett modernt sätt.

Spelet utspelar sig i Edoran Empire ödelagt av en stor pest.

Innan du spelar Wartales, välj en region, det finns tre av dem i spelet än så länge, men utvecklarna lovar mycket mer.

För närvarande tillgänglig:

  • Vertruz
  • Tiltren
  • Artes

Inte så lite till att börja med. När du läser den här texten kan det redan finnas ett dussin av dem.

Bilda nu din legosoldatgrupp och ge dig av för att utforska provinserna i det gränslösa imperiet.

Inledningsvis kommer dina fighters att skilja sig lite från varandra i förmågor. När du spelar i vissa situationer kan vissa av dem visa en talang för att öppna lås, eller smyga, och någon kommer att visa sig vara en starkare fighter eller bågskytt. Därmed öppnas ytterligare inriktningar.

Fyra utvecklingsgrenar

  1. Styrka och kraft
  2. Handel och välstånd
  3. Brott och kaos
  4. Hemligheter och visdom

Utveckla den riktning som du anser vara en prioritet för en fighter.

Förutom huvudhistorien väntar ett stort antal små uppdrag på dig på dina resor. Slutför alla uppgifter, tjäna pengar och erfarenhet.

Vandrande kommer du ofta att stöta på fiender, som det finns många av i det krossade imperiet. Rånare, desertörsoldater och till och med aggressiva bestar. Det är inte nödvändigt att engagera sig i ett slagsmål varje gång, du kan vara smart och lugna situationen med ett bra skämt eller bara löna sig.

Striden äger rum i turbaserat läge. Du kommer att se två livstaplar för varje fighter. Den första är rustningsstyrka och den andra är hälsa. Först och främst går rustning till konsumtion, och sedan hälsa. När båda staplarna är uttömda får karaktären ett märke vid döden och varje ens det svagaste slaget för honom kommer att vara det sista. Istället för de fallna kämparna kan du anställa andra, men det här är ingen fullvärdig ersättare. Därför är det bättre att göra allt för att inte förlora den ursprungliga sammansättningen av lossningen.

Du har många möjligheter i spelet, på senare nivåer kan du till och med ta kontroll över hela områden.

Utrustning och vapen spelar en betydande roll i förbandens stridskraft. Försök att utrusta din lilla armé med de mest kraftfulla vapen och rustningar. Allt kan förbättras, och om du vill kan du till och med skapa nya.

Du måste betala ditt folk dagslön och ta hand om mat.

Spelet är för närvarande i tidig åtkomst, men det finns praktiskt taget inga problem och det finns mycket innehåll. Senare kommer utvecklarna att lägga till några fler kampanjer och lovar att diversifiera den redan betydande vapenarsenalen. Som man kan bedöma från de tidigare produkterna från utvecklarens företag är dessa inte tomma löften.

Wartales kan tyvärr inte laddas ner gratis på PC. Du kan köpa spelet på Steam-plattformen, speciellt om du gör det innan släppet kan du få det till en rabatt.

Börja spela nu, detta är en av de bästa turbaserade strategierna för tillfället!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more