Dina bokmärken

Stellaris

Alternativa namn:

Stellaris är en av de mest betydelsefulla och komplexa rymdstrategierna. Spelet har ganska bra grafik, men det är inte huvudsaken i spelet.

Innan du spelar Stellaris måste du välja ett lopp bland de som föreslagits av utvecklarna, men det finns också möjlighet att skapa din egen.

Du kan arbeta tillräckligt länge för att skapa ett lopp. Det finns många justerbara parametrar, bokstavligen allt kan ändras.

  • Storlek
  • Visa
  • Silu
  • Karaktärsegenskaper

Detta är bara det absoluta minimum av tillgängliga alternativ. Du kanske vill spela som en robotras och starta spelet inte på en planet, utan på en rymdstation. Allt begränsas bara av din fantasi.

När du har avslutat experiment med att skapa en ras, måste du fortfarande vara uppmärksam på att skapa ett vapen enligt alla heraldikens regler och välja utformningen av rymdskepp efter din smak.

Då återstår det bara att bestämma typ och storlek på stjärnkortet och du kan spela.

I början av spelet kommer du att kunna utforska en stor del av rymden, men senare visar det sig att den inte är så stor i jämförelse med hela galaxen av stjärnsystem, du kommer att behöva ta tid att studera varje av dem.

Om det finns ett annat intelligent liv och var det finns får du veta senare. Dessutom kan det vara av det mest otroliga slaget.

Det kommer inte att finnas någon möjlighet att bli uttråkad i spelet. Allt måste kontrolleras.

  1. Ställ in skatter
  2. Utveckla vetenskap
  3. Utforska nya världar
  4. Övervaka stämningen i samhället
  5. Ta tid för diplomati
  6. Delta i försvars- eller erövringskrig

Denna lista är långt ifrån komplett och berör bara ytan av vad du måste göra i spelet. Dessutom, med tillväxten av storleken på ditt imperium, kommer det att finnas fler och fler saker att göra, eftersom du förr eller senare kommer att möta andra civilisationer på de yttre gränserna. Medan ditt territorium kommer att omfatta fler och fler planeter bebodda av en mängd olika invånare. För bekvämlighet och enkel hantering kan du dela upp ditt territorium i sektorer.

Det kommer att vara möjligt att bilda allianser eller gå med i fraktioner.

Ju längre du spelar, desto större är risken att stöta på en aggressiv civilisation eller fientlig fraktion. På grund av detta kan det finnas ett hot om förslavning eller utrotning av allt liv på de planeter du kontrollerar. Vi måste kämpa, och det beror inte ens på din önskan. Krig kommer att ta längre och längre tid.

Under striden är du en passiv åskådare. Du kommer inte att kunna påverka den pågående striden. Det återstår bara att titta på den vackert ritade animationen av rymdstrider, när din och fiendens flotta kommer att byta slag. Alla kommer inte att gilla detta tillstånd, särskilt eftersom inte ens överlägsenheten i din flottas militära makt över fiendens flotta med en och en halv gång garanterar ingen seger alls. Detta är förmodligen den enda nackdelen med spelet, vilket är fullt möjligt vid den tidpunkt då du läser den här texten, utvecklarna har redan fixat det genom att släppa uppdateringar.

Varje nytt spel kommer att gå på sin egen väg, ett helt annat scenario, som det kan finnas ett stort antal av. Därför, även om något gick fel, bör du inte bli upprörd. Bara börja spela igen.

Stellaris-nedladdning gratis på PC kommer tyvärr inte att fungera. Du kan köpa spelet på Steam-lekplatsen eller på den officiella hemsidan.

Börja spela nu, i det här spelet kan hela galaxen stå till ditt förfogande!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more