Dina bokmärken

planetbas

Alternativa namn:

Planetbase är en ekonomisk strategi med inslag av en stadsbyggande och överlevnadssimulator. Spelet har bra, realistiskt utseende grafik och väl vald musik. Kanske till och med någon vill ha några spår i sitt bibliotek.

Innan du börjar spela Planetbase väljer du typ och klass på planeten. Men alla alternativ är inte tillgängliga i början av spelet. För att öppna vissa planeter måste du få kort för vissa prestationer under spelets gång.

Det är ganska svårt att spela, speciellt i början när du bara har sju kolonister och ett par robotar till ditt förfogande. Det första steget är att bygga en port med en hermetisk dörr genom vilken arbetare och robotar kan ta sig in i bosättningen. Därefter behöver du bygga en företagsstuga, ett vardagsrum och en solpanel för att generera el.

Efter att ditt basläger blivit beboeligt bör du fokusera på att utvinna resurser, vilket är ganska mycket i spelet. Vissa av dem, som metallmalm, kommer du att utvinna i gruvor, medan andra kommer att skapas direkt vid basen. El kan fås från solenergi eller vindenergi. Plast syntetiseras av vegetabilisk stärkelse.

Växter ger mat till bosättningen, för att kunna odla dem måste du bygga en biodome och installera speciella ställningar i den. I allmänhet, i spelet bestämmer du själv vilka möbler och vilken utrustning som ska fylla byggnaderna.

Dessutom kommer det att bli nödvändigt att utse flera biologer som ska se till att utrustningen i biodomen fungerar smidigt.

Alla kolonister är indelade i specialiteter.

Det finns fem specialiteter i spelet:

  • Arbetare utvinner malm i gruvor, bearbetar metaller och övervakar syntesen av bioplast.
  • Ingenjörer är huvudsakligen involverade i att reparera komplex utrustning och kan skapa robotar, vapen eller verktyg.
  • Biologer övervakar växter.
  • Läkare läker sårade och skapar växtbaserade läkemedel.
  • Vakter håller ordning, skydda basen.

Försök att tilldela kolonister av lämpliga yrken för varje typ av arbete, annars blir deras arbetseffektivitet mycket låg.

Du bör inte bli distraherad och lämna spelet utan uppsikt. Piratattacker eller asteroidfall är ganska vanliga, och om vakterna inte klarar av fiender eller skjuter ner asteroider med en laser, kommer ditt ingripande att krävas, annars kommer allt att sluta illa för kolonin.

Se till att bygga en rymdhamn. Den här byggnaden är mycket viktig. Således kommer köpmän med en mängd olika typer av varor att kunna flyga till planeten. Deras sortiment är annorlunda, men de kommer väldigt ofta, så det blir inte svårt att köpa det du behöver. Dessutom anländer turister till rymdhamnen, vilket ger konstant vinst.

Planetbase-nedladdning gratis på PC kommer tyvärr inte att fungera. Du kan köpa spelet på Steam-portalen eller på den officiella hemsidan.

Börja spela just nu, många olika planeter väntar på kolonisering, och mänskligheten är i stort behov av dessa resurser!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more