Dina bokmärken

nordgård

Alternativa namn:

Northgard realtidsstrategi. Det här spelet är inte typiskt för den här genren. Med sitt lugna tempo liknar spelet turbaserade strategier. Om du gillar långsamma framsteg utan att ständigt behöva flytta runt på kartan i jakten på de sekunder som kan skilja seger från nederlag, då bör du njuta av spelet. Stridsmekaniken är inte så utvecklad här. Utvecklarna ägnade mer uppmärksamhet åt utveckling än erövring.

I början av spelet fångas din Drakkar av en storm och kraschar på en liten ö. Sedan börjar utforskningen och koloniseringen av området.

Innan du spelar Northgard måste du välja en lämplig klan.

Det finns tio av dem totalt:

 1. Eikturnir rådjur
 2. Heidrun get
 3. Fenrir varg
 4. Hugin och Munin raven
 5. Bjarki Björn
 6. Slidrug tanny boar
 7. Swafnirorm
 8. Nidhogg drake
 9. Svadilfari häst
 10. Lingbakr kraken

Var och en av klanerna har sina egna egenskaper och sin egen ledarstil. Till exempel, för en hjort är dessa bonusresurser i början av spelet, och för en drake är dessa uppoffringar och slavar. Du kan läsa mer om var och en av klanerna när du gör ett val. Det är bättre att lägga tid på detta i början, för senare kommer det inte att vara möjligt att ändra det.

Det finns en hel del typer av resurser i spelet. De viktigaste är mat, trä och sten. Trä används för att bygga byggnader och uppvärmning på vintern. Stenen behövs vid uppgradering av hus och baracker. Och till vilken mat som behövs vet alla så väl. Ett råd, för livsmedelsproduktion är det bättre att prioritera jakt. Jakt har inget straff på vintern, det ger en regelbunden, jämn tillförsel av mat.

Dessa är de viktigaste resurserna, men det finns gott om andra, till exempel guldmynt.

Du måste också övervaka hur nöjda dina arbetare är, den här parametern påverkar i hög grad befolkningstillväxten. Så snart lyckonivån sjunker till noll eller lägre kan du inte förvänta dig en ökning av antalet bönder, och arbetarnas produktivitet sjunker avsevärt. För att åtgärda detta, skapa socialt betydelsefulla byggnader i tid.

Alla enheter är lämpliga för att utforska kartan, men var försiktig så att du inte kommer för nära vilda djurs hålor, några av dem är farliga. Efter att området har utforskats kan du kolonisera, detta gör att du kan utöka dina ägodelar.

Det är mycket viktigt att upptäcka legendens föremål, om du hittar tillräckligt många sådana platser, är att studera dem en ännu snabbare väg till seger än utvecklingen av militär konst.

Seger kan uppnås i spelet på många sätt.

 • Ekonomiskt.
 • Utveckla vetenskap.
 • Efter att ha fått ett visst antal Fame Points.
 • Militär om du lyckas besegra alla motståndare.

Du kan bestämma vilken väg du gillar bäst.

Kampsystemet i spelet är inte alltför komplicerat, utvecklarna fokuserade inte på erövringar. Att hålla sig en armé borta från dina territorier under lång tid försämrar dessutom arméns statistik.

Northgard ladda ner gratis på PC, det kommer inte att fungera, tyvärr. Du kan köpa spelet på Steams spelportal eller på den officiella hemsidan.

Börja din resa och få prestige bland vikingaklanerna! Installera spelet nu!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more