Dina bokmärken

Herrgårdsherrar

Alternativa namn:

Manor Lords är ett mycket realistiskt strategispel i realtid. Grafik i spelet på nivån för de bästa representanterna för denna genre. Röstskådespeleriet görs med hög kvalitet, musiken är smakfullt vald och tröttnar inte med tiden.

Traditionellt, i början av spelet, kommer du att se hur du interagerar med gränssnittet under en kort handledning. Därefter måste du självständigt bygga en strategi som kommer att leda till framgången för din lilla bosättning.

Att vara en medeltida herre är inte så lätt som det kan verka. Speciellt om du vill bli en bra härskare för människorna under dig. Under spelets gång får du möjlighet att verifiera detta.

Händelsen som beskrivs här äger rum på 1300-talet e.Kr. i ett område som kallas Franken.

Med tanke på bara några få vagnar fulla av nybyggare under ditt kommando måste du försöka grunda en liten by och sedan utveckla den till storleken på en stad som är tillräckligt stor för dessa tider.

Du måste kontrollera flera områden av bosättningens liv samtidigt:

  • Utforska de omgivande länderna efter resurser
  • Få tillräckligt med sten, trä och mat för att hålla din by växande
  • Hitta bördig mark som lämpar sig för jordbruk och så fälten
  • Lär dig ny teknik, detta gör att du kan utveckla produktion
  • Sätt upp baracker och träningsläger för att träna krigare

Som du lätt kan förstå av den här listan kommer det att vara väldigt svårt att hålla reda på allt, men med tiden kommer det att vara möjligt att automatisera vissa processer.

Utvecklarna försökte göra spelvärlden och invånarnas liv så nära människors verkliga liv som möjligt på den tiden. När bebyggelsen är byggd kommer en marknad att finnas på centraltorget som då låg i sin ordning. Bostads- och hantverksgator avviker från den i alla riktningar. Ordna byggnaderna som du vill utan att vara bundna till spelplanens rutnät, rotera dem som du vill enligt din uppfattning om hur gatorna ska se ut.

Lär dig nya hantverk, det finns många av dem från smide till biodling. Allt som produceras i bosättningen kan säljas med vinst.

Ju mer framgångsrik din stad blir, desto mer villiga kommer att verka att ta bort allt med våld. Ta hand om skyddet. Bönder beväpnade med höggafflar och lie kämpar inte särskilt effektivt. För att bilda en militär trupp, bygga baracker och träningsläger där unga män lämpliga för militära angelägenheter kan tränas.

Slag äger rum i realtid. Stridssystemet är inte alltför komplicerat, det är mer en ekonomisk strategi än en militär. Men det hände så att det på den tiden var omöjligt att klara sig utan militära angelägenheter alls på grund av de frekventa krigarna och rånargängen.

Spelet har ett säsongsskifte. Att spela Manor Lords på vintern är inte lätt, speciellt om din stad var inblandad i en strid dagen innan och led stora förluster. Det är bättre att börja förbereda sig för vintern i förväg, annars blir det svårt att överleva den utan förlust.

Manor Lords ladda ner gratis på PC, det kommer inte att fungera, tyvärr. Spelet kan köpas på Steam-plattformen eller på utvecklarens officiella webbplats.

Om du vill bli en medeltida herre i en extremt realistisk simulering under hela spelets varaktighet, installera spelet nu!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more