Dina bokmärken

hemvärlden

Alternativa namn:

Homeworld är ett av de första rymdstrategispelen där rymden gjordes verkligt tredimensionell. Grafiken i återutgivningen har förbättrats och förbättrats avsevärt. Ljudet behövde inte ändras, allt var redan på en ganska bra nivå.

Ett spel om en ras av humanoider som heter Higari, som är väldigt lika människor. Under evolutionens gång lärde de sig att bygga rymdskepp och gick ut i rymden. Där mötte de många intelligenta civilisationer i olika utvecklingsstadier. En av dem, Bentussi, använde en kraftfull artefakt som kallas kärnan, som blivit över från en försvunnen föregångare. Denna artefakt gjorde det möjligt för deras flaggskepp att öppna en subrymdtunnel och förflytta sig direkt över stora avstånd. Det var denna civilisation som hjälpte higaryanerna att behärska tekniken för ett litet hopp, vilket gjorde att de kunde röra sig i rymden mycket snabbare.

Några decennier senare började ett krig för neutrala system i galaxen, som ett resultat av vilket, efter stora förluster, Higari delades upp i flera dussin världar. För att uppnå fred skapades Union of Peoples, som var tänkt att lösa alla tvister, men detta fungerade inte och ledde till ett ännu mer destruktivt krig. Under striderna visade sig den andra stora artefakten, samma som kärnan från Bentussi, vara i händerna på Higaryan. Men på grund av en kedja av ogynnsamma händelser kraschade skeppet som bar kärnan på en obebodd planet.

De överlevande besättningsmedlemmarna återskapade teknik i generationer och bildade en liten nation på denna planet. Efter att de kunde komma in i rymden igen hade de turen att hitta kärnan med en karta över platsen för Higars värld, deras hemland. Det beslutades att göra en resa och återvända till sin hemvärld.

För detta ändamål byggdes ett enormt skepp kallat Mother, flickan Karen utsågs att leda det, vars sinne var kopplat till kontrollen, som gjorde henne till en del av skeppet.

På den här resan måste du hjälpa henne att leda vägen för att nå ett avlägset mål.

Hela spelet består av 16 hoppuppdrag.

På var och en av platserna kommer du att möta starka fiender. Alla kommer att behöva besegras en efter en.

Moderskeppet har allt du behöver för att vinna. Du kommer att få de resurser och tekniker som saknas under spelet.

  • Bygg nya fartyg
  • Gruvor från närliggande planeter
  • Forska tekniker och skapa nya fartygsdesigner

Utöver huvudberättelseuppdraget kommer du att kunna välja ytterligare uppdrag. Att slutföra vart och ett av dessa sidouppdrag hjälper din flotta att bli starkare eller försvaga dina fiender.

Det kan vara lite konstigt att navigera i 3D-rymden till en början, men du kommer att vänja dig vid det med tiden.

Aktiv paus under strider gör att du kan planera sekvensen för din flotta på slagfältet.

Det finns många klasser av krigsfartyg från stora kryssare till små manövrerbara jaktplan.

Efter att ha besegrat en fiende, skynda dig inte att hoppa. Samla resterna av fiendens flotta, studera teknik, förbättra och modernisera dina fartyg.

Homeworld-nedladdning gratis på PC kommer tyvärr inte att fungera. Du kan köpa spelet på Steam-plattformen eller på den officiella hemsidan.

Starta spelet snabbt, Higari-civilisationen kommer inte att kunna överleva utan din vägledning!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more