Dina bokmärken

Halo Wars

Alternativa namn:

Halo Wars är ett klassiskt strategispel i realtid. Spelet släpptes redan 2009 på konsolen, det var populärt. Det sålde ungefär en miljon exemplar, kritiker talade om spelet ganska varmt. Men eftersom det bara kom ut på en inte den vanligaste konsolen, glömde de bort spelet snabbt nog.

Efter några år bestämde sig Microsoft för att göra en remastrad version. Hon är precis framför dig. Grafiken har förbättrats avsevärt, och hon ropar inte på klagomål. Musiken i spelet är också bra, kanske någon till och med vill lägga till några spår till sin spellista. Spelet denna gång släpptes direkt på PC, vilket jag tycker var det rätta beslutet från utvecklarnas sida.

Du måste välja en fraktion innan du spelar Halo Wars.

Faktioner är inte många här:

  • People
  • Covenant
  • Flood

Var och en har sin egen berättelsekampanj så det är värt att spela igenom minst tre gånger.

Covenant använder ett gammalt föregångare supervapen och hotar att förgöra mänskligheten. På den mänskliga sidan motarbetas han av ett ensamt skepp som kallas Anden av eld, under ledning av FN:s råd. Som en bonus till skeppet kommer du att ha tre spartanska superkrigare till ditt förfogande. The Flood är en främmande organism, ett virus som har infekterat infanteri beväpnat med stora klor och gevär. Floden har också extremt farliga smittsamma varelser som kan infektera enheter från andra fraktioner.

Dessutom skiljer sig fraktionerna åt i stridsenheter och initiala resurser.

Svårigheter i spelet är inte oöverkomliga, men förvänta dig inte en lätt promenad heller. Även på den genomsnittliga svårighetsnivån är det troligt att du måste spela om vissa nivåer mer än en gång för att klara alla uppgifter.

Intelligens av enheter är svag, när man rör sig i en stor grupp är det bättre att se till att allt sker utan incidenter. Annars kan även det mest obetydliga hindret skapa ett oöverstigligt hinder i vägen och störa genomförandet av din plan.

Berättelsekampanjerna i spelet är välskrivna. fans av Halo-universumet kommer särskilt att uppskatta detta. Spelet och humorn i vissa scener är inte utan spel, AI:n som heter Serina on the Spirit of Fire kommer att roa dig mest.

Mångfalden av stridsenheter är ganska stor, det finns infanteri, markstridsfordon och flyg. Var och en av enheterna kan förbättras. Det finns flera sätt att förbättra, bestäm vilken av ändringarna som är bäst lämpad för uppgiften.

För att skapa och använda några stridsenheter i spelet måste du ha rätt generaler för detta.

Spelet är genomsyrat av bokstavligen all anda av Halo, om du gillar den här serien, så kan spelet inte missas, speciellt inte så ofta Microsoft ägnar sig åt bra strategier.

Halo Wars laddas ner gratis på PC, det kommer inte att fungera, tyvärr. Men spelet kan köpas på Steams marknadsplats. Dessutom kostade spelet väldigt lite pengar efter släppet, och nu har priset minskat avsevärt.

Installera spelet just nu för att få möjligheten att hitta dig själv igen i Helo-universumet som är älskat av många spelare!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more