Dina bokmärken

Frostpunk 2

Alternativa namn:

Frostpunk 2 är en fortsättning på en strategi som många känner till om en hel nations överlevnad i ett ständigt försämrat klimat. Grafiken, som i den första delen, är bra och orsakar inga klagomål. Musik bidrar till att skapa en dyster atmosfär av en ogästvänlig, iskall värld. Karaktärerna uttrycks realistiskt.

Kronologiskt sker handlingen i det här spelet omedelbart efter att den första delen är klar.

En ekologisk katastrof inträffade på jorden som ett resultat av vilken en snöstorm svepte över hela planetens yta och dödade större delen av befolkningen. Temperaturen sjönk snabbt och fortsätter att sjunka ytterligare. Trettio år efter isapokalypsen måste du bli ledare för en enorm stad som försöker överleva i detta helvete.

Försök att inte låta människor dö, men kom ihåg att du inte kan tillfredsställa alla.

För att överleva under de svåra förhållandena i ett föränderligt klimat måste du ständigt välja prioriteringar.

  • Få de resurser du behöver för att leva
  • Ta hand om dina proviant
  • Skicka expeditioner för att utforska närliggande områden
  • Bygg om din stad för att bättre stå emot kylan
  • Försök att upprätthålla en balans och undvika konflikter mellan olika fraktioner

Du kan inte göra allt samtidigt. Du måste alltid välja. Ibland blir det till och med nödvändigt att göra medvetna uppoffringar för stadens överlevnad.

Konflikter inom ett samhälle är nästan oundvikliga. Försök att inte förvandla dem till ett allmänt upplopp. Glöm inte att du i början av spelet visades det föga avundsvärda ödet för din föregångare.

Att spela Frostpunk 2 kanske inte tilltalar särskilt lättpåverkade människor. Utvecklarna har försökt föra det som händer så nära det som kan vara verklighet som möjligt utan att försöka försköna eller släta över den hårda sanningen. Spelet är förfadern till en genre som inkluderar en överlevnadssimulator, ekonomisk strategi och stadsbyggnad. Projektet hyllades mycket av kritiker och fick det prestigefyllda BAFTA-priset för det. Utvecklarna fick arbeta hårt för att göra den andra delen inte mindre enastående. Den här gången finns det ännu fler möjligheter, och klimatet har blivit ännu svårare.

Komplexiteten ökar hela tiden när omgivningstemperaturen blir kallare. Detta är en ständig kamp för att överleva. Så fort man når framgång förändras förutsättningarna och man får kämpa för livet igen.

För tillfället är projektet i tidig åtkomststadiet, men nu finns det inga kritiska fel och spelet kan säkert rekommenderas. I det ögonblick när du läser det som skrevs kan releasen redan ha skett och det betyder att de sista redigeringarna är gjorda och du kan spendera ännu roligare och intressantare tid på att spela.

Frostpunk 2 gratis nedladdning på PC kommer tyvärr inte att fungera. Spelet kan köpas på Steam-portalen eller genom att besöka utvecklarnas officiella webbplats. Den första delen deltog ständigt i försäljningen, visst, om du följer priserna kan den andra delen köpas med rabatt.

Börja spela nu för att förhindra att befolkningen i en hel stad dör av den kommande kylan!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more