Dina bokmärken

Enlisted

Alternativa namn: Enlisted

Värvning från andra världskriget

Även om många spelprodukter har skapats på det militära temat, förföljer det fortfarande utvecklarna. Alla värnar om drömmen om att skapa något som kommer att skilja sig radikalt från konkurrenterna. Ett av dessa försök var spelet Enlisted, ett multiplayer-spel på klientsidan som spelar ut verkliga episoder av andra världskriget.

Författaren till projektet är det lettiska företaget Darkflow Software, som lyckades uppmärksamma sin idé på ett ganska okonventionellt sätt. I Enlisted, tillsammans med andra uppdrag, finns det ett komiskt aprilskämt läge, när soldater slåss i bara shorts, är beväpnade med bestick tillsammans med konventionella vapen, och pannor, durkslag och våffeljärn tjänar som deras skydd. Idén gillade spelarna verkligen och på deras begäran släpptes den som en separat produkt kallad Cuisine Royale.

Förutom en humoristisk utvikning, annars kommer de som vill ladda ner Enlisted att få ett seriöst, balanserat och genomtänkt scenario av ett stort krig. Som utvecklarna själva säger så ville de komma bort från den klassiska versionen av uppdrag och slagsmål, när grupper av deltagare slåss sinsemellan om en viss belöning, som mer ser ut som en sporttävling än en riktig strategi.

Om höjdpunkterna i spelet

Författarna ville dock inte bara inte, utan kunde inte helt beröva spelarna möjligheten att mäta sin styrka. Men att höja det till en ny nivå blev huvuduppgiften. När du börjar spela Enlisted kan du skapa dina egna lag och skicka dem på ett uppdrag och personligen utveckla en plan för dess genomförande. En soldat i denna trupp kommer att spelas av dig, och resten av artificiell intelligens (AI). Efter att ha valt ett uppdrag, fundera över en strategi och distribuera order:

 • Ta en position och få fotfäste på marken;
 • Håll fienden till det sista;
 • Ge en passage för ditt lag;
 • Spräng bron;
 • Förstör pansarfordon osv. etc.

Först måste du ladda ner spelet Enlisted på din PC eller bärbara dator (spelet är även tillgängligt för Xbox One, Xbox Series X | S, PlayStation 4 och PlayStation 5), och först efter det kan du vänja dig vid det virtuella utrymmet.

Under arbetet med projektet beslutade författarna att ge spelare möjlighet att agera både från första och tredje person. Men senare trodde de att synen på en utomstående observatör är lättare, eftersom det låter dig bedöma situationen från olika vinklar, vilket inte är tillgängligt i den verkliga världen. Eftersom fokus ligger på realism beslöts det att ta bort tredjepersonsvyn helt, så att deltagarna kunde känna alla känslorna hos en soldat som är instängd i en skyttegrav när en gigantisk stridsvagn kryper mot honom.

Du kan spela spelet Enlisted som en del av en trupp på upp till 20 personer, och samtidigt är upp till 150 deltagare ibland närvarande på slagfältet. Denna begränsning är inte oavsiktlig, för ju fler soldater det finns på platsen, desto allvarligare är kraven på datorns detaljer och kapacitet. För att återgå till frågan om realism är det värt att säga att parternas krafter inte behöver vara lika, för i verkligheten existerar inte detta. Ibland är fienden betydligt överlägsen dig, men ingen avbröt operationen. Men det finns ett val att stå upp mot den sista soldaten eller tills uppdraget har slutförts.

En annan egenskap hos Enlisted för PC är att inte bara varje soldat är unik här, utan också vapnet med dess historia, brister och märken. Stridsarsenalen är ganska omfattande, så det finns lätta personliga vapen och utrustning av alla kaliber. Redan i ögonblicket för tillkännagivandet vann Enlisteds spel sympati hos vanliga spelare och proffs. Det återstår att skapa din egen åsikt genom att gå med i spelet.

Värvade kampanjer

Capania - detaljerad rekonstruktion av stridshändelserna under andra världskriget. Inte bara vapen och militär utrustning, utan även platser utarbetas in i minsta detalj. Efter att ha trampat på slagfältet en gång vill du inte lämna det förrän det bittra slutet.

 • Slaget vid Moskva (1941-1942) - från historiens lärdomar vet vi att tyskarna aldrig nådde staden. Men en gång i tiden kunde de ses genom en kikare från stadens utkanter. I den här kampanjen kommer du att slåss i de omgivande byarna och städerna, du kommer att kunna testa din styrka för båda stridande parter.
 • Invasion av Normandie (1944) - anses vara den största luftanfallskampanjen under hela andra världskriget. Hon har spelats i många filmer och andra spel. Men bara i Enlisted kommer du att fullt ut kunna känna bördan av striden som föll på vanliga soldaters axlar. De förenade allierade trupperna landar på Belegalinjen, befästa av tyska bunkrar och maskingevärspunkter. Resultatet av striden beror bara på dig.
 • Slaget om Tunisien (1942-1943) - Historiker markerar detta slag som en nyckelstrid i kriget om Nordafrika. Sedan erövringen av Tunisien har öppnat nya sätt att attackera Europa. Tyskarna förstod detta och skonade inte sina soldater. Strider kommer att äga rum i små städer i ökenområden, och den outhärdliga värmen kommer att öka spänningen.
 • Slaget om Berlin - en episk strid om Tysklands huvudstad redan 1945 gavs av trupperna från de allierade och Sovjetunionen. Det är ingen idé att beskriva betydelsen av denna kampanj för modern historia. Svåra strider ägde rum i fallfärdiga Berlin. Här kan en kula eller en projektil flyga in i dig var som helst. Samla hela ditt fält i en knytnäve och gå igenom denna heroiska strid.

Inom kort tid kommer fler och fler nya kampanjer att dyka upp. Under tiden uppdaterar och förbättrar utvecklarna ständigt de befintliga.

Värvade trupper

Separat är det värt att nämna enhetssystemet i Enlisted-spelet. När allt kommer omkring är antalet fighters i truppen begränsat, och det finns mycket fler specialiseringar. Vem du tar beror bara på dig och ditt stridsuppdrag. Uppdragets framgång beror också direkt på detta. Planera därför alltid din taktik och strategi innan du börjar ett slagsmål. När allt kommer omkring kommer brute force i sig inte att ge mycket smärta. Speciellt om fienden är i majoritet.

 • Fightern är den mest massiva typen av soldat på slagfältet. Använder halvautomatiska gevär och bultgevär. Det är en del av nästan vilken trupp som helst.
 • Mortar - slåss från långa avstånd, där han kommer att skyddas från fiendens attacker. Använder små mortelpistoler. Hög explosiv och fragmenteringsskada.
 • Sniper - skjuter mot fienden från långt borta skydd. Använder bultgevär och teleskopsikte. Hög stridskraft, men låg eldhastighet.
 • Pansarbrytare - Använder raketdrivna granatkastare och tunga pansarvärnsgevär i strid. Effektiv mot fiendens fordon. Kan skjuta mot infanteri.
 • Stormtrooper - använder automatiska vapen, maskingevär. En bra fighter för långa utdragna strider. Perfekt för att förstöra fiendens infanteri.
 • Engineer - en unik typ av stödtrupper. Bra för defensiva syften, men också användbar för attacker. Bygger defensiva strukturer och stationära skjutplatser.
 • Heavy - Använder lätta maskingevär för att undertrycka fiendens offensiva styrkor. Med skickligt ledarskap kan en enda Heavy hålla tillbaka en hel trupp infanteri.
 • Radist - kan orsaka artilleriangrepp på fiendens platser. Med en exakt träff förstör militär utrustning.
 • Flamkastare - mycket effektiv på nära håll mot infanteri i befästa områden. Använd kompakta ryggsäcksflamekastare. Den brinnande blandningen fastnar på ytan och ger stora bestående skador.
 • Motorcyklisten är den smidigaste fightern. Han startar en strid på en motorcykel med en sidvagn, ett maskingevär är fäst vid sidovagnen. Perfekt för att kasta soldater bakom fiendens linjer och distrahera uppmärksamheten.
 • Tankist - startar striden med tanken. Kan vara den enda managern, skytten och skytten.
 • Pilot - startar striden vid kontrollerna på ett strids- eller attackflygplan. Utrustad med utombordare och kursvapen. Uppladdning sker på utplaceringsställen.

Hur laddar man ner Enlisted på PC?

Klicka på uppspelningsknappen, följ instruktionerna. Först måste du ladda ner och installera Gaijin Launcher. Med dess hjälp installeras och lanseras spelet. Om du redan har ett Gaijin-konto i deras andra spel kan du använda det istället för att skapa ett nytt.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more