Dina bokmärken

Crusader Kings 3

Alternativa namn:

Crusader Kings 3 strategispel, men inte bara. Grafiken i spelet är inte helt realistisk, det finns en liten bias mot den tecknade stilen. Kanske kommer någon inte att gilla den här lösningen, men det är så här utvecklarna skapade den.

I början kommer du att kunna välja ditt land och karaktär. I spelet behöver du inte vara härskaren, tvärtom, det är mer intressant att spela en mindre betydelsefull figur. Det finns ingen karaktärsredigerare i spelet, du måste nöja dig med de alternativ som erbjuds.

Alla stater på kartan hade inte historiska analogier, vissa länder är fiktiva. Spelet är inte ett vanligt strategispel, det handlar mer om komplexiteten i människors sociala relationer. Men det finns också en strategisk komponent. Om du vill ha erövring och ära inom det militära området, då kommer allt detta att vara.

Det är viktigt att välja och följa utvecklingsriktningen för karaktären.

Det finns fem sådana riktningar i spelet.

  • Diplomati
  • Militär
  • Kontroll
  • Intrigue
  • Stipendium

Den valda vägen påverkar spelstilen och tillvägagångssättet för att lösa problem.

Det bildas i tidig barndom och beror huvudsakligen på den utbildning som erhållits.

Inget skadar av att välja lärdomen att väva intriger, till exempel. Men att göra något atypiskt för den valda vägen kommer att öka stressen, som kommer att behöva lindras på något sätt. Allt är enkelt här, genom att leda ett vilt liv kommer du säkert att bli av med stress, men du kan undergräva din hälsa på vägen. Därför är det bättre att hålla sig till den valda linjen, dessutom ger det dig ytterligare erfarenhet.

Allt som händer med hjälten återspeglas i hans utseende, en erfaren krigare kommer att täckas med ärr. Sjukdomar, kroniska eller drabbade i barndomen, kommer också att sätta sina spår på utseendet. Dessutom överförs egenskaperna hos utseende och kroppsbyggnad till avkommor. Du kan försöka skapa en dynasti av idealiska människor.

Under krigen i spelet är allt ganska realistiskt. Till exempel, om du springer för att närma dig huvudstaden i en fiendestat och på så sätt lämnar efter dig flera mindre städer eller fientliga fästningar, kommer dina trupper att börja få problem på grund av fiendens handlingar i bakkanten.

För att lyckas med erövringar måste du skapa en armé bestående av olika typer av trupper som kommer att komplettera varandra väl på slagfältet.

AI i spelet är inte särskilt bra och grannstaterna börjar släpa efter dig med tiden, även om detta förmodligen kommer att fixas med patchar i framtiden.

Förutom de uppenbara fienderna bör du också akta dig för de dolda. Missnöjda vasaller kan planera mot dig. Anhöriga kan också utgöra ett hot och markera din plats.

Det är inte nödvändigt att ta itu med interna fiender med vapen. Man kan till exempel försöka smitta dem med en obotlig sjukdom. Eller om det är en krigare skicka honom på en kampanj där han kan dö.

Spelet är väldigt beroendeframkallande, delvis för att det är en simulering av det vanliga livet på sitt eget sätt och det finns väldigt oväntade vändningar här. Relationer med andra blir mer intressanta med tiden än erövringar och statliga angelägenheter.

Crusader Kings 3 ladda ner gratis på PC, det kommer inte att fungera, tyvärr. Du kan köpa spelet på Steams spelportal eller på den officiella webbplatsen.

Börja spela just nu, men var försiktig, spelet kan dra ut dig under lång tid!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more