Dina bokmärken

Baldur's Gate 3

Alternativa namn:

Baldur's Gate 3 är ett RPG av mycket hög kvalitet. Men inget annat förväntades från denna utvecklare. De tre i spelets namn är ganska enkla, så att de kan skiljas från de tidigare. Berättelsen är inte kopplad till de spel som redan har släppts och är en separat berättelse i ett välbekant universum. Du kan spela även om du missade de tidigare delarna.

Grafiken i spelet är utmärkt, speciellt arbetade med bilden under dialogerna. Ansiktena är animerade, karaktärerna ser väldigt trevliga ut. Även till synes oattraktiva lopp dras på ett helt annat sätt än vad det händer i sådana spel.

Innan du startar spelet kommer du att tas till karaktärsredigeraren. Det finns en hel del inställningar. Välj ras, utseende, namn och jämn höjd. Tänk noga när du väljer ras. Här påverkar det ofta andras inställning till din karaktär. Att välja en ras vars representanter är kända för sin illvilja och grymhet - bli inte förvånad över andras aggressiva reaktion. Det gör verkligen spelet mer intressant enligt mig.

Efter att du behöver bestämma klassen.

Huvudklasser:

  • Warrior
  • Präst
  • Wizard
  • Rogue

Varje klass har flera underklasser. I den här delen är balansen i spelet inte perfekt. Alla klasser som har magi i sin arsenal är mycket mer intressanta. De har fler attackalternativ, och antalet färdigheter som kan utvecklas är mycket större än för vanliga krigare.

Spelet börjar med att din karaktär kidnappas av blötdjur. Bebor hjärnan på en parasitlarv, som så småningom borde förvandla din hjälte till en av dessa mardrömslika varelser. Och ingenting skulle hindra deras plan från att gå i uppfyllelse, men sedan attackerar drakryttare det flygande skeppet Moluscoid. Under striden hamnar du i ett obekant land. På det territorium där du är pågår ett krig mellan två klaner. I ett försök att hitta ett sätt att bli av med parasiten i hjärnan, innan omvandlingsprocessen har gått för långt, befinner du dig indragen i en konfrontation, och vad som kommer att hända härnäst när du spelar Baldur's Gate 3

Kampläget i spelet är turbaserat, varje enhet fungerar i flera steg - rörelse, attack och mindre action. Det är möjligt att interagera med miljön. Fiender faller på frusna pölar och oljan antänds vackert och orsakar skada. Vatten kan tvätta bort syran.

Din hjälte reser inte ensam, under spelet kommer du att sammanställa ett team av fighters för att hjälpa dig. Deras statistik kan uppgraderas selektivt när de går upp i nivå.

Det är möjligt att utrusta alla fighters med olika utrustning, rustningar och vapen. Vad du än sätter på fighters kommer att vara synligt för dem. Utvecklarna har tänkt på även de minsta detaljerna.

I många situationer bestäms framgången för en handling genom att slå en tjugosidig tärning på, precis som i ett brädspel. Det är ingen hemlighet att brädspel var stamfadern till RPG-genren.

Huvudhistorien är intressant, det är svårt att bryta sig loss från spelet. Dialogerna är välskrivna och ganska känslosamma. Det finns till och med romantik i spelet.

Baldur's Gate 3 laddas ner gratis på PC, tyvärr fungerar inte. Du kan köpa detta mästerverk på Steam-marknaden eller på den officiella webbplatsen.

Börja spela just nu! I spelet hittar du en intressant historia och en enorm magisk värld!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more